Købmand for en dag (innovationsdag)


‘Købmand for en dag’ er en spændende innovationsdag, som tilbydes 8. klassetrin i grundskolen.

Her skal eleverne i grupper finde navn og slogan til en nystartet virksomhed, de skal tegne logo, lave plakater og besætte stillingerne som henholdsvis salgs-, innovations-, markedsførings- og økonomidirektør. De skal udtænke et nyt produkt og markedsføringen af samme, de skal udforme en reklame og lave gode salgstaler. Kort sagt en masse spændende opgaver, som tager udgangspunkt i det at opstarte egen virksomhed. Eleverne får hele tiden nye deadlines ift. de nye opgaver, som selvfølgelig skal overholdes.

Efter hver enkeltopgave uddeles der point, som påvirker aktiekursen i virksomheden, og eleverne kan på den måde følge med i, hvor godt de klarer sig sammenlignet med de andre virksomheder i klassen.

Pædagogiske overvejelser

Målet med ‘Købmand for en dag’ er at præsentere eleverne for en sjov og anderledes undervisning, hvor der sættes skub i de kreative tanker og gode idéer.

Over 50 grundskoler har allerede stiftet bekendtskab med ‘Købmand for en dag’, som nu har kørt i 6 år. Det er et attraktivt tilbud, hvis man vil prøve kræfter med livet som iværksætter samt have indsigt i de fag, som man kan møde på Aalborg Handelsskole.

Målgruppe

For 8. klasse. 

Forløbets varighed

Forløbet afholdes tirsdage og varer ca. 6 timer (kl. 8.10 – 14.10)

Sted

Købmand for en dag foregår på egen skole.

Kontaktperson

Handelslærer Lars Møller
E-mail: larm@ah.dk
Mobilnummer: 2070 0585
Lars Møller Handelslærer
Aalborg Handelsskole  |  Strandvejen 25  |  9100 Aalborg  |  Telefon 9936 4600  |  EAN 5798 0005 54375  |  ah@ah.dk